Tarieven PCR-testen met COVID reisverklaring
☝Hier & Boek Vandaag!☝

Alle ins and outs over Corona in Sevenum

Alle ins and outs over Corona in Sevenum

Tot 2010 was de Limburgse plaats Sevenum een zelfstandige gemeente. Tegenwoordig is de plaats onderdeel van de gemeente Horst aan de Maas en bedraagt Sevenum zo’n 6725 inwoners. Hierdoor is het de op een na grootste plaats van de gemeente. Regio Limburg-Noord en Midden-Limburg zijn door de Coronacrisis flink getroffen met in april 2021 nog steeds dagelijkse stijgingen in het aantal met COVID-19 besmette personen. In dit artikel vind je alle informatie over Corona, Coronatesten en Coronavaccinaties met betrekking tot Sevenum.

COVID-19

Op 27 februari 2020 werd in Noord-Brabant het eerste, officiële geval van Corona in Nederland aangetroffen. Corona ontstaat door het SARS-CoV-2 virus, dat zich verspreidt middels luchtdruppeltjes veroorzaakt door niezen, hoesten of tijdens spraak zoals zingen en juichen. Sinds februari 2020 heeft het Coronavirus zich rap door ons land verspreid en zitten we al meer dan een jaar bijna constant in een (intelligente)lockdown. Het Coronavirus is een verraderlijk virus in die zin dat het moeilijk te onderscheiden is van griepklachten. Daarom is het van belang de symptomen van Corona nog eens aan te stippen:

 • Hoesten
 • Spierpijn
 • Diarree
 • Koorts
 • Neusverkoudheid
 • Hoofdpijn
 • Plotseling verlies geur en smaak
 • Keelpijn
 • Kortademigheid
 • Vermoeidheid
 • Niesen

Heb je een of meerdere van bovenstaande klachten? Twijfel dan niet en laat je direct testen, want alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Waarom meteen testen op Corona?

Als je ontdekt dat je wat meer hoest of niest dan normaal en je hebt een beetje hoofdpijn of keelpijn, dan kan het best zo zijn dat je al besmet bent geraakt. Laat je in dergelijke gevallen meteen testen. Het kan best zo zijn dat je Corona bij je draagt en je vertoont niet of nauwelijks klachten, maar je kunt dan nog altijd het virus overdragen aan collega’s, familie of vrienden, die het vervolgens wel in een zwaardere variant kunnen krijgen. Het virus heeft namelijk een incubatietijd tussen de twee en tien dagen. De incubatietijd is de tijd tussen het eerste moment van besmetting en het vertonen van klachten. Daarom is de quarantaine eveneens tien dagen. Ook als je in contact bent geweest met iemand, die positief is getest op Corona, dan ga je in thuisisolatie. Dit houdt in: geen bezoek, je verlaat je huis niet meer en je laat je boodschappen aan huis brengen op afstand. Je quarantaine is pas over na een negatief testresultaat of nadat je 24 uur geen klachten meer hebt vertoond. Alleen door direct te testen, voorkom je dat je het virus aan andere mensen overgeeft en het reductiegetal onder de een blijft.

Een coronatest in Sevenum

Er zijn meerdere testen beschikbaar, die COVID 19 kunnen aantonen in je neusslijm of keelslijm. Na drie á vijf dagen na je eerste besmetting met het SARS-CoV-2 virus kun je het beste de test plannen, omdat deze dan het meest nauwkeurig is. Je hebt vier verschillende testopties:

Prijzen PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Klik hierboven - Koop Vandaag je test!☝
 • De PCR-test
 • De antigeen sneltest
 • De LAMP (loop-mediated isothermal amplification)-test

De ademtest. Deze test is niet voldoende, wanneer je positief test. Is je testresultaat positief, dan is het raadzaam nog een andere Coronatest te doen voor uitsluitsel.

Een PCR-test in Sevenum

De PCR-test is de meest gebruikte en de nauwkeurigste test om Corona op te sporen. Dientengevolge wordt de PCR-test ook gebruikt in de door het GGD opgestelde testlocaties. Bij een PCR-test wordt met een wattenstaafje neusslijm en keelslijm afgenomen, die in een laboratorium onderzocht worden. Worden er genetische stukjes van SARS-CoV-2 in het slijm aangetroffen, dan worden deze gereproduceerd en vermenigvuldigd. Een PCR-test is zeer gevoelig, wat inhoudt dat het ook kan detecteren wanneer je slechts weinig Corona-deeltjes in je draagt of wanneer je reeds in contact bent geweest met SARS-CoV-2.

Waar kun je je laten testen in Sevenum?

Wanneer je een testafspraak maakt in de omgeving van Sevenum zul je voor een test naar Roermond ofwel Venlo moeten rijden, waar de GGD Limburg-Noord twee testlocaties heeft opgericht. In Venlo moet je je melden bij een loods aan de Nijmeegseweg 40. In Roermond vind je de testlocatie op het bedrijventerrein Merum langs de A73. Om een testafspraak te maken kun je online een afspraak maken op www.coronatest.nl of je belt naar het landelijke afsprakennummer 0800-1202.

Een PCR-test met reiscertificaat

Een negatieve PCR-test met reisdocument heb je nodig, wanneer je genoodzaakt bent om een buitenlandse reis te maken en je ouder bent dan dertien jaar. De testuitslag mag niet ouder zijn dan 24 uur, wanneer je aan boord gaat van een vliegtuig of ferry. Heb je deze niet, dan moet je een negatieve sneltest aantonen, die maximaal 24 uur oud is. Afhankelijk van je reisbestemming, heb je deze verplichtingen niet als je met de auto, bus of trein reist.

Vanuit Sevenum naar Duitsland?

Vanaf 6 april 2021 heeft Duitsland Nederland tot nader order bestempeld als een hoog-risicoland, wat grote inreisbeperkingen voor Nederlanders heeft opgeleverd. Deze beperkingen verschillen ook nog eens per Duitse deelstaat, waardoor het raadzaam is eerst alle nieuwe regels door te nemen voordat je op weg gaat naar Duitsland. Over het algemeen geldt voor korte bezoeken dat je een negatief testresultaat moet kunnen aantonen, die niet ouder is dan 48 uur. Je moet je reis – hoe kort ook- van tevoren aanmelden. En bij een langere reis ga je bij aankomst in Duitsland meteen in quarantaine.

Sevenum en de antigeen sneltest

Bij een antigeen sneltest worden eiwitten/antigenen van SARS-CoV-2 in je neusslijm en keelslijm aangetroffen. Je lichaam herkent die antigenen en start op basis van hun aanwezigheid een afweerreactie hiertegen op. Een sneltest brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste heb je snel je testresultaat terug. Doorgaans binnen vijftien minuten zelfs. Ten tweede kun je een sneltest zelf kopen en uitvoeren. Sneltesten vind je al in sommige apotheken en je kunt ze online kopen.

Een sneltest plus reiscertificaat in Sevenum

Wanneer je geen actuele PCR-testuitslag kunt aantonen, wanneer je genoodzaakt bent om te reizen naar het buitenland, dan kan een negatieve sneltest ook voldoende zijn als reisdocument. Hieraan zitten wel een paar strenge voorwaarden verbonden:

 • Sneltest is negatief
 • Het testresultaat is maximaal 24 uur oud
 • Type test: antigeen sneltest of NAAT(PCR)test.
 • De testresultaten zijn weergegeven in Engels, Duits, Italiaans, Nederlands, Spaans , Frans of Portugees
 • Datum en tijd van afname van de test weergegeven
 • Op testuitslag staat logo of kenmerk van arts of instituut
 • Sevenum en de Coronavaccinaties

Op 15 januari begonnen de Coronavaccinaties in het noorden van Limburg. In Sevenum wordt er net als landelijk gebruikgemaakt van vier verschillende vaccins:

 • Pfizer: bescherming van 95 procent, voor iedereen boven de achttien jaar en bestaande uit twee prikken.
 • AstraZeneca: bescherming van 60 procent, voor iedereen boven de zestig jaar en bestaande uit twee prikken. Biedt tevens bescherming tegen de verschillende Corona mutaties.
 • Moderna: bescherming van 94 procent, voor iedereen boven de achttien jaar en bestaande uit twee prikken. Biedt tevens bescherming tegen de verschillende Corona mutaties.
 • Janssen: bescherming van 67 procent, voor iedereen boven de achttien jaar en bestaande uit slechts een prik. Biedt eveneens bescherming tegen de verscheidene Corona mutaties.

Alle vaccins zijn goedgekeurd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Wanneer je opgeroepen wordt in Sevenum voor een vaccinatie, dan moet je naar het Kazerneterrein in Venlo/Blerick, waar GGD Limburg-Noord de vaccinatie uitvoert.

Corona statistieken voor Sevenum

Als plaats binnen de gemeente Horst aan de Maas kun je stellen dat Sevenum flink geraakt is in vooral de derde golf van de Coronacrisis. Anno april 2021 worden er nog iedere dag rond de 45 mensen positief getest in de gemeente Horst aan de Maas, wat zorgt voor een gemiddeld aantal positief getest personen van 108.4 op de 100.000 inwoners. Hiermee staat de gemeente nog hoger dan de grotere gemeente Venlo.